Úgy érzem, végre révbe érek – már ami a tervek megvalósítását illeti, hiszen a java még csak most kezdődik. Már egészen kislány korom óta arról álmodoztam, hogy megnyitom a saját varrodámat és az embereket gyönyörű, egyedi ruhadarabokkal örvendeztetem meg. Ez persze kicsit formálódott az évek során, nagy hatással voltak rám a különböző esküvői öltözékek és végül ott lyukadtam ki, hogy esküvői öltönyöket készítek baráti és rokoni felkérésekre. Nem is akármilyeneket! De most óriási fordulóponthoz érkezett az életem, mert megnyitom az első igazi, önálló üzletemet Budapesten! Ez nagyon egyszerűen hangzik, de azért volt vele egy kis tennivaló, hogy mindent előkészítsek az induláshoz.

Először is, én nem vagyok pesti és nincs semmilyen kötődésem vagy kapcsolatom, tehát az ingatlanok terén csak a bérlés jöhet szóba. Igen ám, de nem tudom hogy akartok-e már céget alapítani, ott azért nem baj, ha olyan helyre jegyezteted be magadat, ami ettől azért kicsit stabilabb.

Éppen ezért úgy döntöttem, hogy nem csak a cégalapítást csináltatom meg egy külső céggel, hanem ugyanúgy igénybe veszem tőlük a székhelyszolgáltatás budapesten opciót is. Ez egy olyan szolgáltatás, ami nyilván a nevében is szerepel: székhelyet lehet bérelni Budapesten. Miért jó ez bárkinek is? Hát mert egycipőben jár velem, vagyis szüksége van egy olyan székhelyre, ami biztos, aminek nem mondják fel a bérleti szerződését fél év múlva vis maiorra hivatkozva. Ezzel ugye annyi a probléma, hogy akkor lehet ismét menni a cégbíróságra és komoly összegekért 3 tollvonással átiratni a régiről az új címre a céget. Nem tudom ti hogy vagytok vele, én inkább bevállalok egy fix összeget, ami alacsony, mintsem, hogy benne hagyjam a rendszerben ezt a rizikó-faktort.

Székhelyszolgáltatás budapesten több cégnél is elérhető, én mégis a topcegalapitas.eu-t választottam, mert ők kínálták a legkedvezőbb feltételeket az egész procedúrához és nagyon szimpatikusak voltak a telefonos egyeztetés során. Nem csak a székhelyemet bérlem tőlük, hanem magát a cégalapítást is ők intézik, mert nekem így sokkal egyszerűbb dolgom van és biztos, hogy minden jó kezekben lesz. Ráadásként, mivel székhelyszolgáltatást rendeltem tőlük Budapesten, ezért magáért a cégalapításért egy fillért sem kell fizetnem. A székhelyszolgáltatás féléves díját kell kiperkálnom, ami 29 900 forint plusz áfa, és még egy grátisz hónapot is kapok érte, tehát összesen 7 hónapig élvezhetem a gyönyörű panorámás székhelyet. Na már persze amennyiben szükségem van rá.

A székhelyszolgáltatás annyit tesz, hogy természetesen a cégpapírokon székhelyként van feltüntetve az adott cím, de ezen felül igénybe is lehet venni az ott megtalálható irodát tárgyalóként, vagy épp munkaállomásként. Ráadásul vállalják azt is, hogy átveszik az adott címre érkező iratokat, leveleket és mindent digitalizált formában továbbküldenek nekem, hogyha igényt tartok rá. Persze ha egyébként is Pesten leszek az is megoldás, hogy elmegyek értük, de ez azért mégis csak ad egy kis könnyedséget.

Már csak azt kellene eldöntenem, hogy a pesti vagy a budai székhelyet válasszam. A szolgáltatás oldaláról természetesen nincs különbség a kettő között, csak jó lenne, ha minél közelebb lenne a leendő üzletemhez. Mindeközben meg meglátom a dunai panorámát a budai irodából és eláll a lélegzetem is. Nem egyszerű ez a kérdés, de talán nem volt rossz döntés, hogy a pesti mellett tettem le a voksom.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire gyerekjáték lesz elindítani az egyedi esküvői öltöny szalonomat, de hála és köszönet a topcegalapitas.eu-nak, hogy ezt mégis lehetővé tették a számomra. Ha a székhelyszolgáltatás Budapesten, vagy cégalapítás bárhol az országban az, amit keresel, akkor ne nézelődj tovább, csak látogass el a weboldalukra, válaszd ki a számodra legszimpatikusabb csomagot és hívd fel őket! Ennyire egyszerű az egész! És ha minden csillag úgy akarja az égen, akkor néhány napon belül boldog cégtulajdonos lehetsz, akár egy budai panorámás székhellyel!