Ti is biztos úgy vagytok vele, hogy azokra a ruhaneműkre, amiket csak ritkán hordtok, sokkal jobban vigyáztok, mint a többire. Ezek ugye jellemzően öltönyök, vagy elegáns kis ruhák, amik jó sokba is kerültek ráadásul. Na, hát a mi családunkban is így vagyunk ezzel, ezért volt ciki, amikor majdnem tönkretettem a bátyám drága öltönyét. Hogy hogyan?

Hát szappant akartam csinálni. Elmesélem. A Humanity áruház oldaláról szoktam mindent megrendelni hozzá. Ez egy webshop egyébként, ahol mindenféle házi készítésű kozmetikumokhoz való dolgokat be lehet szerezni, az eszközöktől kezdve, az alapanyagokon át, egészen a kis “díszítő elemekig”. Egyáltalán nem magasak az áraik, és még a honlapjuk is nagyon informatív, úgyhogy egy csomó mindenről lehet náluk olvasni. Plusz, van egy külön blogjuk is, ahol még bővebben informálnak, többek között a szappan készítésről is.

Nátrium-hidroxid 900 gramm – Humanity Áruház

A nátrium-hidroxid volt az a termék, ami majdnem betett nekem. Ez egy olyan összetevő, ami a szilárd szappanokhoz elengedhetetlen, viszont, így ebben a formában veszélyes tud lenni. Ahogy írják is a Humanity oldalán, a nátrium-hidroxid használatához kiemelten fontos a védőfelszerelés viselése, ez pedig megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget jelent. Ugyan ez konkrétan gyöngy formában van, tehát nem folyékony, de feloldódva lúgoldat lesz belőle, ami ugye erősen maró hatású, mind maga az oldat, mind pedig a felszabaduló gőze. Egyébként, ez a 900 grammos kiszerelés nekem nagyon sokáig elég, és körülbelül 1200 forintba kerül csak. Ha még nem használtatok ilyet, mindenképpen olvassátok el a termékleírást, de akár fel is hívhatjátok a Humanity ügyfélszolgálatát, mert nagyon kedvesek, és meg fogják válaszolni a kérdéseiteket. Ja, és amit még nem is mondtam: nekem eddig az összes rendelésem 1-2 napon belül megérkezett, de ezt olvashatjátok az oldalon is.

Szóval, nem voltam olyan körültekintő a Nátrium-hidroxid 900 gramm – Humanity Áruház termékével, ahogyan azt javasolták, úgyhogy majdnem kiégettem vele a drága öltönyt, de szerencsére nem történt meg a baleset. Viszont rosszul éreztem magam emiatt, úgyhogy gyorsan fel is mentem a webshopra, és néztem valami férfiaknak való illatolajat, hogy kifejezetten a bátyámnak is tudjak egy kis szappant csinálni.