Ugyan nekem még nem volt esküvőm, de van pár barátom, aki már túl esett a dolgon, és vannak páran, akik idén fogják összekötni az életüket a párjukkal. Úgyhogy némi fogalmam van már arról, hogy milyen és mennyi nehézséggel jár egy ceremónia és egy lagzi leszervezése. Na meg azt is, hogy mennyi idegeskedéssel. Tökéletes példa erre, ami az egyik legközelebbi barátommal történt. Ő a vőlegény. és hát úgy döntött, hogy varratni fogja az öltönyét, mert mégiscsak egy különleges és egyszeri eseményről van szó. Szóval, megvarratta, és elkövette azt a hibát, hogy próba nélkül hozta el. Otthon persze kiderült, hogy nem ez volt élete legjobb ötlete, mert nem volt jó rá. Vagyis jó volt, csak lógott rajta, mint egy zsák. Nem akarta ugyanoda visszavinni, inkább felkereste az egyik régi ismerősét, aki egyébként varrónő. Megkért, hogy kísérjem el, mert a menyasszonya nem tudott vele menni. Az otthonában fogadott minket az ismerőse, egy nagyon szép házban. A kertjében volt egy medence is, amire a barátom egyből rárepült, mármint csak verbálisan, nem szó szerint. Nagyon odavolt érte, úgyhogy úgy döntöttem, hogy ez lesz a nászajándék. Titokban megkértem az ismerősét, hogy írja le nekem, hogy hol vette a medencét. Amikor eljöttünk, szerencsére nem felejtette el, és odacsúsztatott nekem egy cetlit, amin ez állt: „Medence vásárlás – BestMarkt”.

Hazaérve nyomban rá is kerestem a Best Markt-ra, amiről kiderült egyébként, hogy egy nagyon tartalmas webshop. Rákerestem a medencékre és több oldalnyival találtam szembe magam. Még sosem vásároltam medencét, így egy kicsit gondban voltam, mert fogalmam sem volt arról, hogy mi számít jó márkának és azzal sem, hogy mit kellene figyelembe vennem a kiválasztásakor.

De, ekkor egy mentőövet dobott nekem ez a webshop, mert az oldal alján találtam pár információt a medencékről. Egy kicsit vacilláltam, hogy felfújható medencét válasszak, vagy inkább ilyen merevfalút, de ezek alapján az információk alapján úgy döntöttem, hogy inkább az utóbbit fogom választani. Sokkal előnyösebbnek tartom, mert nyilván tartósabbak, mint a felfújható társaik, ennél fogva tovább lehet őket használni, és nem lehet kilyukasztani. Persze a felfújható medencéket sem annyira könnyű tönkretenni, de nagyobb rá az esély. Ezen kívül pedig ezek a merevfalú medencéket nem csak felállítani lehet, de akár a földbe süllyesztve is elhelyezhetőek, úgy pedig teljesen olyan, mintha valódi, ásott medence lenne. Azért is emellett döntöttem, mert így az ifjú pár el tudja dönteni, hogy hogyan szeretné használni, beásva, vagy pedig felállítva.

Medence vásárlás – BestMarkt

Ezután a webshopon található szűrők segítségével be tudtam állítani, hogy csak ilyen típusú medencék közül szeretnék válogatni, és mivel nászajándékról volt szó, így úgy döntöttem, hogy nem aprózom el a dolgot, és kiválasztottam a legnagyobb méretet, és a legnagyobb mélységet. Ezt követően pedig már nem is kellett válogatnom, mert egyetlen egy találat jött ki: egy süllyesztett, kör alakú, 500 cm átmérőjű, szép nagy családi medence. Nyilván nem a legolcsóbb, de mivel nagyon jó barátaim, így valami időtálló ajándékkal szeretném meglepni őket.

Szerencsére házhoz szállítással működik a dolog, úgyhogy nem kell vesződnöm azzal, hogy én oldjam meg a szállítást. Nemsokára itt az esküvő, és úgy fogom megrendelni az ajándékot, hogy bőven előtte oda tudjam nekik adni, mert ha esetleg probléma lenne vele, vagy nem tetszene nekik. Mert ugyebár az internetes vásárlás nyújtotta 14 napos visszaküldési lehetőség miatt vissza tudnám küldeni, és tudnék választani egy másikat. Úgyhogy azt mondom, hogy aki medencét szeretne venni, az tartsa jól észben, hogy „Medence vásárlás – BestMarkt”.