Egy úriember nem jár mindig öltönyben, de mindig ott lapul egy alapdarab a szekrényben, hogyha épp szükség van rá, akkor legyen mit felkapni. Egy jó szakács sem használ minden nap finomszűrőt, de ha szükség van rá, akkor ott lapul egy a konyhapult alatt, hogy legyen mit használni. De mi a különbség a finomszűrő és mondjuk a tészta szűrő között? Egyelőre nem tudom, de a hunniakristaly.hu tud benne segíteni. És ez nem is lesz olyan drága mulatság, mint egy igazán szép, három részes öltöny, amit még csak nem is egyedileg varrattunk.

Szeretek főzni, de nem vagyok nagy mestere a különleges ételeknek és eszközöknek sem. Azonban abban biztos vagyok, hogy jó minőségű alapanyagokkal és eszközökkel jó csak igazán dolgozni, ezért mindent egy profi cégtől szoktam rendelni, akikkel még a kollégáim ismertettek meg. Ez az oldal a hunniakristaly.hu, ami egy webshop, ahonnan a vendéglátósok többsége felszerelkezik. Itt aztán mindenféle terméket adnak, ami csak kellhet egy étteremnél, vagy kávézónál: evőeszközök, tányérok, edények, lábasok, tálcák, poharak, kések, fagyigép, hűtőgép, melegen tartó edények, és most épp a finomszűrők és tea szűrők jöttek szembe nekem. Azért kell finomszűrő, mert ami volt sajnos eltört. Igazából nem is tudtam, hogy így hívják, csak ezen az oldalon szembesültem vele.

A hunniakristaly.hu-n kínálnak többek között ABA szűrőt, amit nagyüzemi célokra ajánlanak, mivel nagyon takarékosan lehet felhasználni. Ez azt jelenti, hogy egy ezek a termékek egy szűrőtartó házból, egy szűrő nyélből és egy szűrő betétből állnak és amikor a betét azt mondaná, hogy vége, akkor elég csak azt kicserélni és nem kell egy teljesen új eszközt vásárolni sokkal drágábban.

A drótvázas finomszűrő kategóriában nagyon széles a választék, hiszen ez egy népszerű kategória – én is ilyet rendeltem magamnak. Ebből nagyon sokféle méretet lehet elérni a tíztől egészen a 26 centiméterig, hogy mindenki az edényeinek megfelelő szűrővel dolgozhasson. Aztán vannak még olyan szűrők is, amelyek erősített, fa nyéllel készülnek. Ezek közül is többféle méret érhető el a hunniakristaly.hu-n. Mivel ezeket általában nagy konyhákban alkalmazzák, itt a 24-35 centis méret a leginkább jellemző. A peremes finomszűrő kategória is egy kedvelt termékcsalád, mert ezekből meg kimondottan kisebb átmérőjű termékeket készítenek, 13-18 centiig. És persze vannak még a kínálatban spiccszűrők is, amelyekhez némelyik esetben még paszírozófát is adnak, szóval a két dolog együtt jár.

A méretek tekintetében is nagyon kedvező lehetőségekkel indul az, aki a hunniakristaly.hu-ról szeretne rendelni, mert itt tényleg kiszolgálják a kicsit és a nagyot is – mindkettőt professzionális termékekkel. Nem véletlen, hogy a finomszűrő is innen kell nekem, pedig azért ez talán nem annyira alapvető fontosságú termék, mint mondjuk egy fazék. Szóval ha csúcs minőséget szeretnétek rendelni jó áron, akkor ajánlom ezt az ellátót.