Hatalmas bejelentés történt a családunkban! A legidősebb testvéremnek esküvője lesz hamarosan. Emiatt nagyon boldogok és izgatottak vagyunk. Igyekszünk mindenben segíteni, amiben csak tudunk azért, hogy a lehető legtökéletesebb legyen az a nap.

Ez nem azt jelenti, hogy mi döntenénk helyettük. Ez úgy valósul meg, hogy mondjuk segítünk kiírni a (szerintünk) jó zenekarokat, helyszíneket, dekoráció ötleteket egy listába. Az én feladatom a ruhák kiválasztásához köthető, legfőképpen a vőlegény optimális öltönyének az elkészíttetése.

Nagy kihívás volt ez számomra, hiszen soha nem foglalkoztam férfi ruházattal, és most pedig muszáj volt a tökéletességre törekednem. Igyekeztem segítséget és tanácsot kérni a barátaimtól, és az Internettől, amik által sok hasznos információval lettem gazdagabb.

A sikeres kutatómunkám után nagyon sok ezzel foglalkozó céget, szabóságot látogattam meg a testvéremmel, hogy megtalálhassuk a számára legmegfelelőbb ruhadarabot. Mivel különleges igényei voltak, illetve nagyon vékony és magas, nem volt egyszerű feladatunk. Sőt, inkább azt mondanám, hogy egy öltöny kiválasztása nagyon nehéz, főleg a férfiak ízlését is figyelembe véve. Így, mire végeztünk, már minimum hatszor befontam a hajam…

Mindazonáltal az utolsó helyen egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. A helyiségben nagyon meleg volt, amelynek elképesztőn örültünk, hiszen tél volt, ami miatt mind a ketten fáztunk kint. Kíváncsi voltam arra, hogy mitől lehet ennyire jó idő bent. Természetesen gondoltam, hogy valamivel fűtenek, de az érdekelt a legjobban, hogy vajon pontosan mivel. Ekkor vettem észre a – számomra szokatlan – megoldást.

Rá is kérdeztem az eladónál, hogy pontosan micsoda ez, és ő mondta el nekem, hogy ez egy hőszivattyús rendszer. Be kell vallanom, nem igazán értettem, mit takar ez konkrétan. Emiatt azt tanácsolta, hogy keressek rá az Interneten, hiszen biztosan vannak róla hiteles információk.

Így amint hazaértem, úgy is tettem, ahogy azt korábban javasolta nekem. Ekkor találtam rá egy nagyon érdekes cikkre, amelynek az volt a címe, hogy: Hőszivattyú – fűts olcsón, megújuló energiával.

Úgy gondolom, hogy mindenki számára vonzó lehet azt olvasni, hogy valami nem drága. Hiszen manapság mindennek az ára drasztikusan emelkedik és az ember próbál a lehető legtöbbet spórolni. Ez a rendszer pedig tökéletes megoldás, hiszen az áramszolgáltatóktól igényelhető az úgynevezett “H tarifa”, amely erre és más megújuló energiás rendszerekre lett kitalálva.

Mindez pedig időszakosan elérhető, kedvezményes áramtarifa, melyhez külön mérőóra tartozik, valamint csupán a hőszivattyú köthető rá. Ennek igénylésével lényegesen csökkenthető az üzemeltetési költsége a rendszernek. Így az év azon szakaszában, ameddig ez elérhető, jelentősen csökkenhet a fűtési költség. A weboldalon (futesrendszerek.hu) egyébként ezzel kapcsolatban minden információ megtalálható.

Ezenkívül a hőszivattyú rendszernek alacsony a fogyasztása és nagy a hatákonysága, amely szintén vonzó lehet a vásárlók számára. Arról azonban, hogy pontosan hogyan működik ez a fűtésre alkalmas eszköz, található az oldalon egy rövid, de tartalmilag bőséges és érthető leírás. Ezt pedig mindenki figyelmébe ajánlanék. Hiszen mérvadó lehet a döntéshozatal során.

Érdekességképpen szeretnék még megemlíteni két fontos dolgot. Egyrészt, hogy ez nem önellátó, valamint nem önfenntartó. Hisz külső energiaforrást igényel, amelyet lehet akár kombinálni napelemes rendszerrel, de fedezhetünk hálózati áramról is.

Másrészt pedig, hogy ezen rendszerek aszerint csoportosíthatóak, hogy a hőenergiát milyen közegből vonják el, és ezt milyennek adják tovább. Ennek megfelelően létezik levegő-víz, levegő-levegő, víz-víz és talaj-víz hőszivattyú. Ezekről szintén olvasható részletes leírás az oldalon.

Úgy gondolom, hogy mindenképpen jól járnál azzal, hogy ha ezt a terméket választanád.

Ugyanis… megújuló energiával fűts, olcsón, hőszivattyúval!