Az esküvőnk után úgy terveztük, hogy rögtön összeköltözünk egy új, közös lakásba. Ezt már meg is vásároltuk, de kisebb felújításra lesz még szükség a beköltözés előtt, ugyanis a fűtési rendszer teljes renoválásra szorul.

Próbáltam a neten nézelődni, hogy a sok elérhető fajta fűtés közül melyik lehet az ideális számunkra. Arra jutottam, hogy talán az infrapanel lenne az. Erre a weboldalra találtam rá, ami alapján levontam ezt a következtetést. Nagyon jól összefoglalja az előnyöket, emellett már csak arra voltam kíváncsi, hogy hogy alakul az infrapanel ára. Úgy találtam a különböző szűrők segítségével, hogy 21 ezer forinttól indulnak és elérhetik akár a 140 ezer forintot is. Ez persze rengeteg mindentől függhet: a kívánt teljesítménytől, a felhasználás típusától (például fürdőszobai vagy szobai), a színtől (van amelyik több színben is elérhető), az anyagtól (üveg, tükörpanel, műgyanta, alumínium vagy fa), hogy van-e szőnyegünk, vagy esetleg háziállatunk.

Ennek a fajta fűtésnek az a lényege, hogy nem a levegőt melegíti fel, mint a hagyományos lehetőségek, hanem az infrasugarak segítségével a tárgyak felületét. Akik már próbálták azt állítják, hogy ez sokkal otthonosabb érzést biztosít, mint más megoldások. Ezen kívül számunkra nagy előny, hogy mivel nem okoz légmozgást, nem fog keringeni a levegőben sem a por, sem az allergének, így nem kell majd a folytonos tüsszögéstől szenvednünk.

Ami nagyon fontos, hogy leginkább a plafonra célszerű helyezni, hogy minél hatékonyabban érje el a felületeket. Egyébként lehet külön például lábmelegítőt is vásárolni ebből.

Az infrapanel ára számunkra azért is kifejezetten kedvező, mert ezzel megspóroljuk a cső- és vezetékrendszerek kiépítését az új lakásban.