Az esküvő minden nő életében egy hatalmas esemény. Szerintem mi, nők sokkal jobban belelovalljuk magunkat a tökéletes esküvő szervezésébe, mint a férfiak. Nem csoda, hiszen már kisgyermek koromban az esküvőmet tervezgettem. Minden esküvős hollywoodi filmet megnéztem és már kiskoromban is esküvőset játszottam az óvodában.

A tökéletes helyszín

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb esküvői helyszínt, sok mindenre kell figyelnünk. A helyszín kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy mikor lesz az esküvő, melyik évszakban. A tél nem igazán népszerű, de ha mondjuk mégis télen szeretnénk tartani, akkor értelemszerűen nem lehet szabadtéren. A teljesen fedetlen helyszínekkel is lehetnek gondok akár nyáron is, hiszen egy vihar tönkreteheti az egész szertartást. Ezért kell mindig figyelni rá, hogy legyen fedett helyszín is. Fontos, hogy jól meg lehessen oldani a fedett helyszín hűtését is, hiszen nyáron élvezhetetlen egy olyan esküvő, ahol 40°C van.

Fontos azt is átgondolni, hogy mekkora a helyszín, hány fő befogadására képes, hogy van-e hozzá még szállás is, hiszen a kijutás/ ottalvás lehetőségeiről is nekünk kell majd gondoskodni.

A tökéletes dekoráció

A helyszín szerintem alapvetően meghatározza, hogy mégis milyennek kell lennie az esküvő stílusának. Hiszen egy majorságban nem lehet “hercegnős” esküvőt tartani, ahogyan egy hotel nagy terme sem alkalmas egy vidéki jellegű esküvőhöz.

Most divatosak például a lila, a kék és az ezüstös díszítések is, de az a fontos, hogy a berendezés harmonizáljon a helyszín adottságaival és nekünk is tetsszen. Talán ez egyébként a legfontosabb, hogy nekünk is tetsszen. Hiszen hiába csináljuk meg a világ legszebb, legemlékezetesebb esküvőjét, ha mi magunk nem élvezzük azt.

A ruha

A tökéletes ruha megtalálása nem egyszerű feladat. Férfiak és nők esetén is jó, ha több szalonba is ellátogatunk, hogy tényleg egy olyan ruhát viseljünk az esküvőn, amiben a legjobb formánkat hozzuk.

Fontos a ruha kölcsönzésekor, hogy több szalont is megnézzünk, hiszen lehet, hogy álmaink ruháját valamelyik szalonban olcsóbban vehetjük meg vagy kölcsönözhetjük ki. A szalonok kínálatának egy része ugyanis fedi egymást, és nem ritka dolog, hogy az egyes szalonokban ugyanazokat a ruhákat lehet felpróbálni.

Sok olyan üzlet van, ahol egyébként már előre, a honlapon meg lehet nézni a kínálatot, és így már konkrét ötletekkel mehetünk oda, nem kell mindent egyenként megnéznünk. De az sem baj, ha viszünk esetleg valami képet, hogy ahhoz hasonlót keresünk. Hiszen a szalonok személyzete azért van, hogy segítsen megtalálni azt a ruhát, ami az elvárásainknak a leginkább megfelel.

Csak azt a ruhát vedd meg, amibe beleszerettél! Az esküvő előtt akár már fél évvel is elkezdenek ruhát keresni a menyasszonyok. Ez az idő pedig elég ahhoz hogy egy középkategóriás ruháról megváltozzon a véleményünk. Éppen ezért fontos, hogy azt a ruhát válasszuk ki, ami tényleg a legjobban tetszik. A szalonokban pedig érdemes megmondani, hogy milyen árkategóriában keresgélünk, hogy ne is mutassanak olyan ruhákat, amire nincs pénzünk, így nem lépjük túl a keretet.

Hasznos tud lenni, ha el megyünk akár az esküvő kiálltásra is, ott ki lehet fogni jó ajánlatokat, rengeteg inspirációt lehet gyűjteni az álmaink esküvőjéhez.

A cipő

Természetesen ahogyan a ruha, úgy a cipő kiválasztása sem egy öt perces folyamat, de nekem ezzel kapcsolatban jó élményeim voltak a Cipő Market oldalnak köszönhetően.

Az elsődleges szempont az, hogy színben passzoljon a ruhához, a második fontos pedig az, hogy kényelmes legyen. Egy olyan cipőben, amiben nem tudunk táncolni, mert feltöri a lábunkat, igazi pokollá válhat az éjszaka.

El kell döntenünk tehát, milyen cipőt szeretnénk. Fehér? Pezsgő? Ekrü? A lényeg, hogy menjen a ruhához és a kiegészítőkhöz. Ha a ruhán ezüst díszek vannak, akkor a cipőn is ezüstnek kell lennie a dísznek, ha mondjuk arany van rajta, azzal kicsit furcsán nézne ki.

Fontos, hogy milyen fazonú cipőt szeretnénk. Magassarkút vagy lapossarkút, esetleg tűsarkút? Gondoljuk át, melyik meg leginkább a ruhánkhoz, és vegyük meg azt.

Nem is olyan rég az unokatestvéremnek volt esküvője, és én segítettem neki a ruha illetve a cipő választásában.

Mi egy kissé szokatlan módot választottunk, a Cipő Market oldalról rendeltünk esküvői cipőt Neki a szertartásra.

Szerintem egyre népszerűbb az internetes rendelés, és ezért gondoltunk mi is arra, hogy kihasználjuk ezt a remek lehetőséget, és Online rendeltünk esküvői cipőt a Cipő Market oldaláról.

Miért is jó online rendelni?

Szerintem azért, mert nagy a választék. Sokkal nagyobb, mint az üzletekben szokott lenni. Nem egyszer találkoztam már azzal, hogy cipő vásárláskor az üzletben nem volt a cipő a méretemben, de online lehetett kapni, hiszen a központi raktárban bőven volt belőle.

Gyakran sokkal kedvezőbbek az árak az online rendeléskor, hiszen vannak akciók, vannak néha kuponok is. A Cipő Market oldalon is rendszeresen vannak leárazások, a minap például pont láttam, hogy 70%-os leárazás volt. Szóval ilyenkor duplán megéri az online rendelést választani.

Az online vásárlás sokkal kényelmesebb. Nem szeretek plázákban keringeni. So cuccom van olyankor, levegőtlenség van, tömeg, hiszen én is csak akkor tudok vásárolni menni, mikor végzek a munkában, és a legtöbben hozzám hasonlóan ilyenkor mennek ki. Ennek persze hatalmas tömeg szokott az eredménye lenni.

Ezt ki lehet kerülni azzal, ha online vásárolunk. Ilyenkor a legnagyobb buktató az szokott lenni, hogy nem jó a méret. Szerencsére a Cipő Market oldalon a méretezést könnyen el lehet találni, mivel az oldalon márkánként fel van töltve a mérettáblázat. Így könnyen ki lehet találni, melyik méret fog passzolni és nem kell aggódni, hogy nem tudjuk hogyan méretez az adott márka.

A cipő market oldalon nagyon sok cipő van, szerintem minden alkalomra lehet itt találni valamit, hiszen nagyon sok különböző márkát és modellt árulnak. Itt még esküvői cipőt is találtunk, de van mindenféle alkalmi cipő, edzőcipő, szandál és még papucs is. Így igazából ha mindennapos használatra szeretnénk valami jobb cipőt venni, itt meg tudjuk tenni.

Szerintem elég jó az oldal, igazán prémium cipőket árulnak, a legtöbb darab elég neves márkáktól való. Mivel elég sokszor vannak akcióik, ezeket a cipőket sokszor nagyon olcsón lehet megvenni, ami szerintem ismételten csak egy nagy plusz pont a cég részéről.

Itt könnyen gyorsan meg lehet venni a lábbeliket, a méretezéssel sosem volt gondom, a szállítás is gyors, megbízható. Már elég sokszor rendeltem innen, ezért is mertem az unokatestvéremnek is ajánlani, mikor már több üzletben sem találta meg a megfelelő esküvői cipőt.

A cipőt viszonylag olcsón vette, és nagyon kényelmes is. Teljesen olyan volt, mint a képeken, a színét is sikerült eltalálnia, aminek nagyon örültünk. Nem kell ahhoz esküvői cipő szalon, hogy kényelmes, szép, márkás cipőben esküdjön az ember. Elég csak felkeresni a Cipő Market oldalt, ahol rengeteg cipő közül lehet választani.

Végül annyira bevált az arának az oldal, hogy a férjnek is innen rendeltek cipőt, mivel nem csak női, hanem férfi részlegük is van. És egyébként gyerek cipőket is lehet kapni, valamint táskákat is találunk a kínálatukban.

Szóval elég jó kis oldal, ahol a szállítás is gyors, nem kell heteket várni, hogy megérkezzen a cipőnk.

Ha megvan a tökéletes cipő, akkor azt meg kell venni. A rendeléskor sem szabad visszatáncolni, hiszen ha nem is teljesen olyan, mint amilyennek a képek alapján elképzeltük, vagy nem jó a méret, akkor vissza lehet küldeni a rendelést. De nekem a Cipő Market oldalon még sosem kellett semmit visszaküldeni, mert eddig minden cipő, amit innen rendeltem , tökéletes volt.

Az egyetlen, amit nem lehet ellenőrizni, hogy vajon kényelmes-e a cipő, de nekem ezzel sem volt még gondom. Meg egyébként, ha kifogok valamit, amit nem olyan kényelmes hordani, egy jó talpbetéttel ezt is meg lehet oldani.

Így találtuk meg a tökéletes cipőt, amit aztán az unokatestvérem az esküvőjén hordott. Nagyon szép volt a ruhája, a helyszín, a szertartás. Örülök, hogy én voltam a tanúja ezen a nagy napon.

Mindenki nagyon jól érezte magát, a cipője nem törte fel a lábát, úgyhogy Ő is hajnalig tudott táncolni velünk.

Cipő Market
Cipő Market