Emlékszem, mikor végzős voltam a gimnáziumban, az volt a világ legfontosabb kérdése, hogy milyen öltönyt vegyünk fel a szalagavatóra. Két csoport feszült egymásnak, én meg már egyáltalán nem emlékszem, hogy ki milyen ruhát akart felvenni. Akkoriban marhára nem érdekelt, hogy mit hordok. A legviccesebb az volt az egészben, hogy rengeteg belső konfliktus után egy olyan nyakkendőt választottunk az öltöny mellé, ami világoskék színű volt. De ne úgy képzeld el, mint valami szolid, tengerszínű kiegészítő. Nem, ez a nyakkendő meg tudta volna szégyeníteni Tokió neoncsöves éjszakáit a vibráló kék színével.

Sokat nevettem ezen, még évek után is. Ha nem csal az emlékezetem, akkor azt hiszem, hogy az egyik haverommal fogtuk magunkat és leléptünk erről a nagy megbeszélésről. A mi szavunk úgysem számított sokat abban, hogy milyen öltönyben fogunk megjelenni, úgyhogy teljes mértékben beletörődtünk abba, hogy az osztálytársaink kezében van a sorsunk.

Sajnos most már nem tudom, hogy merre lehet az az öltönyöm. Talán anyámnál maradt, lehet egy kollégiumi szobában lógattam fel és felejtettem ott örökre. Annyit tudok csak, hogy életemben kétszer vettem fel azt az öltönyt. Egyszer természetesen a szalagavatómon, amikor az igazgató úr büszkén rám nyomott valami végzős kitűzőt. Olyan volt az egész ceremónia, mintha egy díjátadó lett volna. Vicces belegondolni, hogy azért voltak büszkék ránk, hogy befejeztünk 8 évet ugyanabban a gimnáziumban. Szóval ott álltunk mindannyian, büszkén, az öltönyeinkben, azzal az idétlen neonkék nyakkendővel, én pedig nem tudtam komolyan venni a helyzetet.

Néha eszembe jut az az öltöny, kicsit sajnálom, hogy nem figyeltem oda rá jobban. Bár sokat úgysem használnám. Legalább annyira jó lett volna, hogy az önéletrajzomon nem a mosolygós fejem lenne csak, hanem ki is néznék valahogy. Valamiért különösebben nem tud meghatni, de néha elképzelem magamat abban a ruhában. Vicces, hogy olyan idétlenül felnőttesen nézek ki benne. Pedig ha van valaki, akkor én biztosan nem érzem magam annak.

Az utcánkban rengeteg család lakik, akiknek viszont valódi, felnőtt gondjaik vannak. Például gyerekük, vagy kisbabájuk van. Látom, hogy nincs túl sok idejük magukra és segíteni akartam nekik valahogyan. Elkezdtem a neten böngészni és nemsokára megtaláltam a Lordshop nevű oldalt. Azelőtt akartam meggyőződni arról, hogy jó ez az oldal, mielőtt megkérdeztem volna egyáltalán, hogy milyen babatermékekre lenne szükségük. Azt is a fejemben kellett tartanom, hogy nem feltétlenül értenek a szomszédok annyira a számítógépekhez. Ha elég termék van a Lordshopon és kellően felhasználóbarát is, akkor megadom neki a zöld jelzést és bemutatom a gyerekeseknek.

Elsőként azt fedeztem fel, hogy a Lordshopon nem csak babatermékeket lehet vásárolni. Ez jól jöhet, hiszen lehet, hogy a szomszédok nem is ismerik az online vásárlás lehetőségeit. Képzeljétek el, hogy milyen boldogak lennének, hogyha a popsi törlő mellett még egy csomó mindent be tudnának szerezni, ráadásul anélkül, hogy ki kéne lépniük a lakásból. Ez nagyszerűen hangzott számomra és nagyon megörültem.

Ezután pedig rátértem a babatermékekre. Csak az ömlesztett listát vizsgáltam, hiszen a részletekbe majd csak azután tudtam belemenni, hogy megkérdeztem őket, hogy mi kell pontosan. A listán rengeteg féle dolog volt. Többről nem is tudtam, hogy egyáltalán létezik. Bár nekem nincs gyerekem, mégis úgy érzem, hogy több szülőnek is új ötleteket tud majd adni a Lordshop választéka. Az egyik ilyen döbbenet számomra például az úszópelenka volt. Tök menő elképzelni, ahogy a kisbabák úsznak az alacsony vízmagasságú medencében. De popsi törlő is rengeteg fajta volt és számomra nem tűntek túl borsosnak az árak.

Az árakra azt tudom mondani, hogy igaz volt rájuk a klasszikus webshop kedvezmény. Ez azt jelenti, hogy az interneten működő cégek meg tudják oldani különböző módokon, hogy sokszor jóval a bolti ár alatt tudják adni a termékeket. Számomra ezért is nagyon vonzó mindig az internetes vásárlás. Különösen, ha személyes átvételre is van lehetőség. Ha azonban az ajtónkhoz akarjuk rendelni a popsi törlő csomagokat, akkor sem kell megrémülnünk. Több oldalon is sajnos nagyon magas a kiszállítási díj, ami sokszor azt eredményezi, hogy az emberek teljesen elidegenednek az internetes vásárlás koncepciójától. A Lordshop oldalán azonban erről szó sincsen, rendkívül kedvező áron szállítják ki a termékeket.

Ráadásul a babatermékek nem romlandóak. Tehát nem számít, hogyha sokat rendelünk és betárazunk. Jobb előre gondolkodni ilyen dolgokkal, hiszen már alapból sincs sok időnk a gyerek meg a munka mellett. Ha még a vásárlás is bejön, akkor eszméletlen rövid intervallumban tudunk magunkkal foglalkozni. Plusz bármi lehet a babával, lehet éppen menni fog a hasa és akkor nem lesz elég a pont egy hétre betárazott pelenka és popsi törlő mennyiség. Ha pedig ilyen nagy mennyiségben rendelünk, akkor szinte észre sem lehet venni a kiszállítás minimális plusz költségét.

popsi törlő

A felsorolt dolgokból az jött le, hogy ez a webshop megfelel minden elvárásomnak. Itt volt az ideje átmenni a szomszédokhoz, informálódni az igényeikről és megmutatni nekik, hogy miként kell használni a Lordshop felületét. Ahogy végignéztek a terméklistán, láttam, hogy szinte felcsillan a szemük. Mondták, hogy sokszor az itt felsorolt termékekért akár több boltba is el kell menniük. Néha pedig így sem járnak sikerrel. A Lordshopon azonban minden megtalálható, ami egy babás családnak kell.

Azt mondták, hogy nekik az a legfontosabb, hogy mindig legyen otthon popsi törlő. Megkértek arra, hogy mutassam meg nekik, miként találhatják meg ezt a terméktípust. Én biztosítottam őket afelől, hogy pofonegyszerű lesz. Először rá kellett menni a Lordshop kezdőlapjának bal felső sarkában található listára. Innen ki kell választani a babatermékeket és elsőként, ahogy az előbb említettem, ömlesztetten fogjuk látni a termékeket. Nekünk azonban konkrétan popsi törlő kell. Rendelkezésünkre áll egy kereső, ami úgy működik, mint bármelyik az interneten. Beírjuk a termék nevét körülbelül és ki fogja adni az ehhez legközelebb álló találatokat.

Ha azonban a teljes popsi törlő választékot akarjuk látni, akkor a kategóriák lesznek a segítségünkre. Ez a lista fölött található meg, kis gombok formájában. Mindegyikre rá van írva, hogy milyen terméktípusra szűkíti a keresést. Popsi törlő esetén az ehhez tartozó opciót kell választanunk. A szomszédok arca felderült, ahogy könnyedén válogathattak a legkülönfélébb márkákból. Mindegyikhez rögzítve volt az ára és a laikusok kedvéért leírás is volt csatolva hozzájuk. Ezekből a leírásokból megtudhattuk a termékek paramétereit, úgyhogy ezt átnézve, semmiképpen sem fogunk csalódni, mikor a termék megérkezik a küszöbünkre.

Hagytam, hadd válasszák ki az általuk megvásárolni kívánt dolgokat. Mikor ezzel megvoltak, átléptünk a fizetés felületre, ahol meg kellett adni bizonyos eléggé magától értetődő adatokat. A fizetésmód kiválasztása után pedig készen is voltunk és ki se kellett tennünk a lábunkat a házból.