A barátom tavaly nyáron eljegyzett, így a következő lépés volt az esküvő megszervezése, amely augusztusban kerül majd megrendezésre. Néhány hónappal ezelőtt esedékes volt a ruhák kiválasztása a nagy napra. Általában a menyasszonyi ruha okozza a legnagyobb fejtörést az esküvővel kapcsolatban, nálunk azonban furcsa mód nem ez volt a helyzet. Az én ruhámat viszonylag gyorsan megtaláltam, mert a fejemben már élt egy kép, hogy hogyan szerettem volna kinézni. A vőlegényem öltönye sokkal nagyobb gondot okozott, mert férfi létére elég hiú az öltözködését illetően. Nagyon sok boltot és szabóságot végigjártunk, mire megtaláltuk azt, ami a leginkább megfelelt neki.

Kiválasztottuk a fazont, és többször vissza kellett menni, hogy ráigazítsák a vőlegényemre az öltönyét. Egy viszonylag fiatal úriember volt a szabó, akivel mindig nagyon jókat beszélgetett. Az egyik alkalommal szóba került a legénybúcsú, hogy hova mennek, mit fognak csinálni. Ekkor ugrott be, hogy valamivel szeretném őt meglepni, ugyanis az én lánybúcsúm már volt, és a barátnőm elmesélte, hogy nagyon sok segítséget kapott a vőlegényemtől a szervezéskor. Eldöntöttem, hogy csináltatok nekik egyenpólót, mert tudtommal senki sem tervezett ilyet.

Csak az egyedi póló készítés jöhetett szóba, mert olyat szerettem volna, ami tökéletesen passzol a baráti társaságukhoz. Gondolkoztam rajta, hogy megcsinálom kézzel, de inkább lemondtam róla. Többször futottam neki ilyen “Do It Yourself” projekteknek, és legtöbbször az lett a vége, hogy a kukában landolt az egész. Ezért úgy döntöttem, inkább segítséget veszek igénybe. Találtam is egy weboldalt, ahol nagyon széles a választék, valamint személyre szabottan is lehet rendelni olyan mintájú darabot, amilyet szeretnénk.

Néztem a kínálatot, hogy esetleg van- e olyan, ami a mi helyzetünkhöz tökéletesen passzolna. Nem kellett sokat kutatnom, mire megtaláltam a véleményem szerint tökéletes felsőt. Tudni kell, hogy mind a vőlegényem, mind a barátai nagy whiskey rajongók, szenvedélyesen gyűjtik a különlegesebbnél különlegesebb italokat. Kész gyűjteménye van már a vőlegényemnek a közös otthonunk pincéjében, aminek én, hadd ne mondjam, milyen borzasztóan örülök. Ezért gondoltam, hogy megfelelő lesz az a póló, aminek a mintázata a Jack Daniel’s nevezetű whiskey üvegére hasonlít. A felirata is nagyon humoros volt, ezért eldöntöttem, hogy megrendelem. Összesen tízet rendeltem, és mivel kissé drága lett volna ez nekem így az esküvő előtt, megbeszéltem a fiúkkal, hogy mindenki fizeti magának, én meg a vőlegényemnek. Nem volt belőle semmi probléma, mert ők is ötletesnek tartották ezt a dolgot.

A megrendelés után 2 munkanapon belül kihozták a pólókat, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy sokat kellett várnom. Teljesen meg voltam elégedve a minőséggel is, és ez nagy szó. Aki ismer, az tudja, mennyire kényes tudok lenni, hogy milyen egy ruhának az anyaga, de ebben az esetben nem találtam semmi hibát.

Amikor eljött a legénybúcsú napja, átadtam a társaságnak a felsőket, és a vőlegényem nagyon meglepődött. Persze úgy volt, ahogy gondoltam, humorosnak tartotta ő is a feliratot. Azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy egy legénybúcsún is jól tud mutatni egy ilyen egyen póló, nem csak lánybúcsún. Teljes megelégedettséggel engedtem el őket bulizni. Persze bevallom, volt némi hátsó szándékom is a dologgal kapcsolatban, hisz ha látja mindenki, hogy ő a vőlegény, aki nemsokára meg fog nősülni, remélhetőleg elkerülik a szingli lányok!