Van az a mondás, hogy hiába vigyázunk kedvenc öltönyünkre, hiába teszünk meg mindent, hogy elkerüljük még az esélyét is egy esetleges szennyeződésnek, a baj gyakran a legkritikusabb és legváratlanabb pillanatban következik be. Nem volt ez másképp velem sem – egy helyi konferencián kellett volna előadást tartanom, amikor nem sokkal indulás előtt egy utolsó fürdőszobai tükör ellenőrzése közben megpróbáltam tölteni magamnak egy pohár vizet. Az addig természetesen hibátlanul működő csapomnak hirtelen minden részéből teljes nyomással kezdett spriccelni a víz, ami eláztatott mindent, beleértve a teljes öltözékemet is. Még soha nem is találkoztam hasonló esettel, mintha csak egy rossz vicc csattanójában találtam volna magam, de természetesen ez nem az a pillanat volt, amikor önfeledt nevetésbe kezdhettem volna. Hiába éreztem magam mindig magabiztosabbnak, erősebbnek, ha a személyre szabott öltönyömben állhattam ki nagyobb közönség elé, kompromisszumokat kellett kötnöm, ami ez esetben egy business casual viseletet jelentett, valamint egy kissé szokatlanul feszengős előadást, hiszen hiába zártam el a biztonság kedvéért még a vízórát is, tudtam, hogy hazaérve egy igen súlyos problémával kell még farkasszemet néznem.

Az öltönyöm tisztíttatásával nem akadt problémám, arra már volt egy évek óta jól bevált szalonom, viszont a fürdőszobai csaphoz hasonló gonddal még soha nem akadt problémám, mióta egyedül élek. Természetesen szerelőt kellett keresnem – ekkor akadtam a https://vizszereles.net oldalára. Bár eleinte még azt sem tudtam megfogalmazni, mi is lehet a pontosan a probléma, és egyáltalán nem-e bénázás, hogy egy fürdőszobai csappal, amit sejtésem szerint cserélni kell majd, vízszerelőhöz fordulok, ám a telefonos ügyfélszolgálat segítőkészen eligazított, majd az adataim rögzítését követően alig egy órával később ki is érkeztek – péntek délután, a Budapest belvárosában található lakásomra.

https://vizszereles.net

A gyorsaság pedig csak egy aprócska része volt a https://vizszereles.net kiemelt szolgáltatásainak, ám máris remek első benyomást tett, ugyanis korábbi tapasztalataim alapján nem ilyesmihez voltam szokva. Miután kiérkezett a szerelő, felmérte a problémát, melynek gyökere, mint kiderült, a csap alkatrészeinek elöregedése volt, és sajnos cserélni is kellett – ebben legalább igazam volt – elmondta, hogy cégük immár több mint 30 évnyi tapasztalattal vállal SOS kiszállást Pest megye egész területére, az évek során pedig rég megtanulták pontosan felmérni már a telefonbeszélgetés során, milyen problémával is állhatnak szemben és milyen volumenű feladattal kell megbirkózniuk. Ennek hála nem csak a cseréhez szükséges összes szerszám és eszköz volt már nála, de néhány választható csap is, amelyek közül még találtam egyet, mely az ízlésemnek is megfelelt, a szerelő pedig biztosított róla, hogy tartósabb lesz majd, mint az előző. Miközben elvégezte a cserét, kihangsúlyozta, hogy a cégük AA-besorolással rendelkezik, ami azt jelentette, hogy minden dolgozójuk, legyen szó veteránról vagy kezdőről, azonos képességekkel és szakmai tudással kellett, hogy rendelkezzen, az én sürgős csapcserém pedig még egy meglehetősen egyszerű feladatnak is számított számukra. Előfordult már velük, hogy az este közepén kellett egy ipari telepre kiérkezniük csőtörést elhárítani, de hívták már ki őket olyan családi házhoz is a hideg radiátorok javításához, ahol a lakókat már több szabadúszó szerelő is elutasította, mondván, hogy az épület és a csövek állapota miatt vagy teljes cseréről lehet csak szó, vagy nem vállalják. És akkor még sorolhatta volna, hányféle duguláselhárítással, felújítással, csatornázással volt már dolguk mind a főváros legkülönbözőbb pontjain, mind az agglomeráció legtávolabbi szegleteiben.

A teljes csere fél órát sem vett igénybe, és bár eleinte én magam is hitetlenkedve fogadtam, és kissé félénken kérdeztem meg, hogy mi történik, ha esetleg mégis adódik valamilyen hasonló probléma, kérte, hogy csak hívjam őket vissza, szolgáltatásuknak ugyanis fontos része a garancia, és ha bármi nem úgy működne, ahogy kell, természetesen visszajön és ingyen orvosolja az esetleges problémát. A számla kiállítása során külön kérte, hogy ha esetleg bármilyen használati tárgyamban kár keletkezett volna a kis baleset következtében, a biztosítómnak mindenképp adjam át a számlát, a számláikat ugyanis elfogadja minden biztosító társaság. Szerencsére az öltönyömben keletkezett kár nem volt akkora, hogy ezzel élnem is kelljen, azonban a tudat valahol megnyugtató volt, ahogy az is, hogy a kis balesetem következtében megismerhettem egy ennyire professzionális, minőségi és gyors céget, mint a https://vizszereles.net. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek!