Munkámból kifolyólag sokat kell öltönyt hordanom, illetve kicsit elegánsabban járnom. Rengeteg tárgyalásom, megbeszélésem, illetve üzleti ebédem szokott lenni, szeretek az ügyfeleimmel személyesen is találkozni, sőt, hiszek benne, hogy meggyőzni őket arról, hogy az én szolgáltatásom kell nekik és hogy miért, azt úgy tudom a legmegbízhatóbban tenni, ha személyesen is találkozom velük. És ezt mindenki nagyon szokta preferálni. Van olyan, amikor már valakivel régóta együtt dolgozom, de éppen új stratégiát vagy munkát kellene ismét megbeszélnünk, akkor ők ajánlják fel, hogy találkozzunk, mert az annyira tetszett nekik. Van, akivel már olyan régóta együtt dolgozom, hogy már szinte úgy kapok tőle emailt vagy telefonhívást, mint egy haveromtól. Rám csörögnek, hogy “Szevasz Ákos, tudunk beszélni, lenne egy pöpec meló, amiről jó lenne beszélnünk, mert veletek szeretnék ebben is együtt dolgozni.” Vannak ilyenek, de van, aki az évek alatt még lazább lett, vagy inkább úgy mondanám, hogy barátságosabb, mint amilyen az elején volt.

Szóval én preferálom a személyes találkozókat és úgy látom, hogy mások is, ezért fontos, hogy a megjelenésem is tükrözze a businessemet. Mondjuk, a többieknek nem nagyon kell ilyesmivel foglalkozniuk, ők 99 százalékban az irodából dolgoznak, ha beszélnek ügyféllel, akkor csak az ügyfélszolgálatos teszi azt, vagy egy másik kolléga, aki telefonon szokta őket interjúztatni.

Egyik alkalommal mesélte egy ügyfelem, hogy egy hétig szabin lesznek, mert a hét második felében csapatépítő program lesz nálunk, így aztán arra gondoltak, hogy a hét első felében meg csak simán menjen mindenki nyugodtan szabadságra.

Kérdeztem is egyből, hogy hova mennek, mi lesz a program, mert akkor esett le nekem, hogy mi már rég nem voltunk a csapatommal és lehet, hogy itt lenne az ideje. Mondta, hogy vitorlázni voltak a Balatonon, ez pedig egyből felkeltette az érdeklődésemet, mert párszor már voltam én is vitorlázni fiatalabb koromban a barátaimmal.

A megbeszélés után egyből megnéztem a neten, hogy miről is van szó pontosan, mit tud ez a cég, stb. És hamar rájöttem, hogy ez nekünk is passzolna. Mindenki imád fürdeni, strandolni, A Balaton sincs messze, a vitorlázás volt csak kérdéses számomra. Így aztán leültem beszélni a többiekkel és elmondtam nekik az ötletem, ami egyből mindenkinek nagyon megtetszett. Örültek neki, hiszen nagyon rég nem volt már nálunk ilyesmi, valahogy mostanában meg egyáltalán nem jutott eszembe, amiért kicsit szégyenlem magam.

Elmondtam a többieknek, hogy egy ügyfelünk mesélt erről a cégről, és nagyon jók, csapatépítő programok megszervezésével is foglalkoznak, köztük vitorlázással is, és hogy tök jó lenne, ha mi is elmennék a Balcsira egy hosszú hétvégére.

Mindenkinek bejött az ötlet, úgyis már kánikula van, úgyhogy fel is hívtam a céget, és mindent leegyeztettem velük. Van nekik 8-10 fős hajójuk, amivel lehet házi versenyeket is tartani, de van lehetőség élményvitorlázásra is. Mi inkább azt választottuk, de ebben még az is jó, hogy jár jár hozzá ebéd és borkóstoló. Rossz idő esetén is biztosítanak programot, tehát biztos, hogy lesz mit csinálni, bárhogy is alakuljon.

Náluk van lehetőség egyébként arra is, hogy nagyobb, sokkal nagyobb cégek csapatépítője is náluk legyen, hiszen akár ezer fős társaságnak is tudnak csapatépítőt megszervezni. Nagyon hozzáértőnek tűntek nekem is az oldal alapján, így amikor mindenki megszavazta, hogy menjünk, nem is volt kérdés, hogy akkor tényleg ennél a cégnél kérjük ezt a szolgáltatást.

Minden rendben zajlott, le tudtam foglalni náluk a számunkra jo időpontot és megbeszéltük, hogy akkor ez egy közös hosszú hétvége megfelelne arra, hogy a Balatonra lemenjünk és vitorlázzunk egyet.

Szerintem nagyon jó lesz, izgatottan várom, és azt is, hogy végre munkán kívül is időt töltsünk és megismerjük egymást.