A fiam megkért, hogy vegyem át neki az esküvői öltönyét, mert az üzletben csak 5-ig vannak nyitva. Neki ma egy igen fontos ügyfelet kell fogadni Indonéziából és nem fog odaérni zárásig. 

Az üzletben szerencsére senki nem volt előttem, csak a két eladó hölgy volt bent a pult mögött. Épp arról beszélgettek, mikor beléptem, hogy vajon hol bonyolítsa le a szőke hajú hölgy az esti bevásárlását, az Aldiban vagy a Lidl-ben. A kérdőjel oka az volt, hogy vajon hol lehet olcsóbban kapni a karfiolt, ugyanis rakott karfiol lenne a másnapi menü.

Az öltönnyel kapcsolatosan pillanatok alatt elintéztünk mindent. A hölgyek nagyon kedvesek voltak, minden már elő volt készítve a fiammal megbeszéltek szerint. Ahogy az ajtó felé vettem az irányt az eladóhölgyek folytatták a beszélgetésüket a vásárlásról. 

Nem tudtam megállni, hogy ne forduljak vissza, és ajánljam nekik az Akcióleső oldalát. Ezen a honlapon mindkét áruháznak meg tudják nézni az akciós katalógusait. Én magam ugyan Lidl-párti vagyok, de leginkább csak azért, mert az esik hozzám közelebb. 

Mivel egyikőjük sem ismerte az oldalt, pár perc alatt tartottam egy gyorstalpalót a weboldal bemutatásáról. Az üzletben volt laptop, így mindhárman odakuporodtunk köré és már mondtam is, hogy a https://akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag oldalt kell begépelni a címsorba. És ott van egyből a Lidl összes akciós újságja. Általában kettő érhető el, részben fedik is egymást az akciós ajánlatok időben, így érdemes mindkét újságot átlapozni. Hiszen több dolgot tudunk kedvezőbb áron megvásárolni, ha a két katalógus érvényességi idejének metszéspontjában megyünk el bevásárolni. Megmutattam nekik, hogy hol tudják megnézni az akciók érvényességi idejét, illetve az egyes prospektusok oldalszámát is.

A Lidl akciós újságjai viszonylag hosszabbak, általában közel 20-40 oldal terjedelműek. Így biztosan alaposan át kell böngészni őket, de ha célirányosak, akkor gyorsan át tudják őket pörgetni. Én minden bevásárlásom előtt itt tájékozódom. Tulajdonképpen az akciókhoz igazodva tervezem meg a heti menüt is otthonra, ez persze néha a férjemnek nem tetszik, mondom nevetve. 

A szőke hajú hölgy a telefonjába is gyorsan bepötyögte a https://akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag oldalt, hogy két vevő között néha rá tudjon nézni az akciókra és össze tudja állítani a munkaidő végéig a bevásárlólistáját. 

A hölgyek hálásan megköszönték az információkat, én pedig jó szívvel és óriási mosollyal léptem ki az üzletből kezemben a fiam öltönyével. Mindig nagy öröm számomra, ha segíthetek másoknak, még ha csak ilyen aprósággal is.