A fiamnak nemsokára szalagavatója lesz, ezért sok az elintéznivaló ekörül. Ilyen például az öltönykérdés. Igaz, ez a nők számára sokkal nagyobb kihívás, nagyobb történés, mint a mi számunkra, de azért kaptam az alkalmon, azon, hogy együtt tölthetek egy kis időt a fiammal. Így a hétvégén elmentünk egy-két helyre, hogy megvegyük a fiam első igazi öltönyét, ami a szalagavatójára lesz.

Eközben sok mindenről beszéltünk, tervezgettük a jövőjét, arról beszéltünk, melyik albérletbe fog költözni abból a néhányból, amiket lecsekkoltunk. Tomi, a fiam, zenél, zenéket ír az iskola mellett, így van néhány cucca, amelyek értékesek mind anyagilag mind eszmei szinten.

Mint egy kis idő után kiderült, arra volt kíváncsi, hogyan lehet bebiztosítani azt, hogy ne essen baja kincseinek, ha nem övé a lakás.

Nem voltam túl összeszedett öltönyvásárlás közben, ezért úgy döntöttem, hogy amikor hazaérünk, akkor leülünk és utána nézünk a dolognak, hogy véletlenül se mondjak neki valótlan dolgokat. Így találtam rá arra az oldalra, ahol a lakásbiztosítás fogalma nagyon egyszerűen, világosan van megfogalmazva, és ott nemcsak tudakolózni, hanem ügyet intézni is lehet. Ezért leültünk ketten egy-egy kávéval, (az új öltönyének birtokában) és böngészgettük az oldalt.

Tomi számára azt hiszem világos lett, hogy hogyan lehet felmérni a biztosítás értékét, és azt, hogy hogyan kell megkötni azt. Hogy ha bármiféle krízis történne a biztosító fizeti a kárt, havi befizetés ellenében. Például természeti csapás, csőtörés, betörés stb. esetén. Itt láttuk azt, hogy nemcsak lakástulajdonos köthet biztosítást, hanem albérlő is, ami remek hír volt számunkra, hiszen ez volt a lényegi kérdés.

Ettől mindketten megnyugodtunk, de abban is biztosan voltunk, hogy amikor eldöntjük, melyik albérletbe költözik, ott a főbérlővel, a tulajdonossal mindenképp egyeztetni kell, hogy van-e és hogy milyen biztosítás van a lakáson, és hogy azt egészítsük-e ki az ingságokra, vagy a fiam kössön külön a kicseire a biztosítását.

A mi esetünkben külön szerencsés, hogy határozatlan időre köthető a biztosítást, mert nem tudjuk, hogyan fog alakulni Tomi sorsa az egyetemen. Azt is láttuk, hogy legalább 30 nappal a megkötés évfordulója előtt szólni kell, ha bontani szeretnénk a szerződést.

Azt hiszem, hogy Tomi előtt világos lett a lakásbiztosítás fogalma, és hogy hogyan is működik ez, így ha megvan az új lakhelye, nagyon szívesen kötök neki egy biztosítást értékeire, hiszen támogatom zeneszerézésében.

lakásbiztosítás fogalma