Dani, a párom egy nagyon igényes férfi. Mind a megjelenésére, mind a lakásunk dizájnjára, rendezettségére rendkívül figyel. A legtöbbször öltönyben jár, ugyanis ügyvédként dolgozik, tehát a megjelenésének elegánsnak kell lennie. Az öltönyeit nagy becsben tartja, emiatt én nem is szoktam hozzájuk nyúlni, a tisztítást nem merem bevállalni, Dani mindent nagyon precízen megold egyedül.

A lakásban a fürdőszoba szintén kiemelt figyelmet kap a páromtól, ugyanis a hosszú, forró fürdőket nagyon szereti, ezért a helyiség hangulata fontos számára. Emiatt is lepődtem meg tegnap, amikor megkért, hogy vásároljak egy új szőnyeget a fürdőszobába. Először megörültem, hogy végre már megbízik annyira az ízlésemben, hogy rám bízza ezt a számára olyan lényeges feladatot, majd elkezdtem félni, hogy csalódást fogok okozni számára. A töprengésem nem tartott sokáig, ugyanis hamar rájöttem, hogy csak az időhiánya miatt lett rám bízva ez a teendő, és nem vehetek akármilyen szőnyeget, amilyen nekem tetszik.

Dani küldött egy cikket, aminek a következő a címe: A fürdőszoba szőnyeg lenne a fürdő egyik ékköve? Ebben az írásban részletes leírás van arról, hogy milyen szőnyeget érdemes venni a fürdőbe. Dani közölte velem, hogy az olvasottakat figyelemebe véve vásároljak. Tehát megvehetem a szőnyeget, csak épp nem olyat, amilyet én szeretnék.

Természetesen ez egyáltalán nem tetszett nekem, azonban nem akartam feszültséget, inkább elolvastam a cikket és elhatároztam, hogy az alapján fogok vásárolni is.

A fürdőszoba szőnyeg lenne a fürdő egyik ékköve? című cikkből megtudtam, hogy a szőnyeg kiválasztásánál milyen elengedhetetlen tényezőkre érdemes figyelni. Először is azt a színt kell keresni, ami passzol a fürdőhöz. Az is fontos, hogy kifejezetten vastag legyen a szőnyeg, hogy meleg legyen és ne a hideg padlót érezzük a lábunk alatt.

A szőnyeg anyagára is érdemes figyelni a vásárlás közben. Egy jó szőnyeg anyagának bőrbarátnak kell lennie. Fontos, hogy ne okozzon allergiás reakciókat. Állítólag a pamutból készült szőnyegek a legpraktikusabbak. Ezeknek kifejezetten jó a nedvszívó képességük, ráadásul a tapintásuk is igazán kellemes, allergiát sem okoznak és lehet mosógépben is mosni őket, akár még magas hőfokon is. Összességében a természetes alapanyagú fürdőszoba szőnyegeket észszerű megvásárolni, mivel számos előnyük van: hipoallergének, a nedvszívó képességük nagyon jó, szagtalanok és antibakteriálisok, nem gyűrődnek, tartják a formájukat, selymes a tapintásuk, illetve a színüket is sokáig megőrzik.

Biztonsági okokból a csúszásgátló hátlappal rendelkező szőnyegbe is érdemes fektetni, ugyanis ezáltal elkerülhetővé válnak a fájdalmas esések.

Először rosszul esett, hogy Dani elküldte ez a tanácsokat tartalmazó írást, de most már teljesen másként látom a helyzetet. Valóban nem jutottak volna az eszembe ezek a szempontok, és csak a kinézet alapján választottam volna szőnyeget. Örülök, hogy elolvastam a cikket, sokkal okosabban indulok így neki a vásárlásnak.