Nyilvánvalóan számomra divattervezőként nehéz elvonatkoztatni attól, hogy egy jól az emberre szabott öltöny milyen elegáns és kifinomult külsőt képes kölcsönözni viselőjének. Egy színben és stílusban is hozzáillő nyakkendő vagy mandzsetta pedig csodálatos kiegészítőként szolgálhat a szetthez – természetesen a megfelelő cipővel együtt. Nos, ez az egész felállás nem csak az elegáns ruhák esetében van így, hanem akkor is, ha weboldalunkat szeretnénk minőségi, kereső és felhasználóbarát platformmá alakítani. Ehhez pedig a legjobb megoldás nem más, mint a keresőoptimalizálás!

Mit jelent a keresőoptimalizálás?

Ez egy igazán érdekes téma, ami azt illeti, és bár fő profilom a ruhák tervezése, sok hasonlóságot látok a két terület között. Mindkettőn keresztül képesek lehetünk létrehozni egy olyan művészi légkört, amibe beleszerethet a viselője vagy az olvasója.

Tehát határozzuk meg a keresőoptimalizálás célját, alapvetően a lényegét! A Keresőben Első oldalán bővebben is olvashattok a témában, de a lényeg szerintem ez:

  • Egy igazán jelentős előnyt jelent az, ha a Google találati listáján az első oldalon, legjobb esetben az első helyen szerepel az oldalad.
  • Az elsőből következik, hogy a felhasználó hamarabb talál meg bizonyos kulcsszavak beírásával.
  • Ez biztosítja azt, hogy a weboldaladon keresztül minél több látogatót és (FONTOS!) ügyfélt nyerhess.

Fentiek persze rám nem helyeznek nagy pressziót. Szerencsére nem kell ezzel olyan sokat törődnöm, mert munkából soha nincs hiány. Mégis, ha valaki úgy érzi, hogy kezd alábbhagyni a népszerűsége, vagy csak felvett egy alkalmazottat, akinek legalább annyi munkát szeretne biztosítani, mint önmagának, nézzetek csak utána! Garantáltan nem csalódtok a Keresőben Elsővel és az ő ajánlataival.

Milyen eredményt várhatsz?

Minél szimpatikusabb vagy a Google keresőrobotjának, annál több látogatót köszönthetsz az oldaladon. Ennek azért számos előnye van. Egyrészt jelentősen megdobja a látogatottságodat, ami már önmagában sokaknál presztízskérdés, de vannak fontosabb tényezők az egónál. (Tudom, hogy ezt nem egy divattervezőnek fogjátok elhinni, pedig így van.)

Ezek a srácok tudják, hogy mitől döglik a légy. De hogy említsek konkrétumokat is, van egy ismerősöm, akinek személyes élménye is van vagy volt a céggel. Nem tudom már pontosan, hogy áll az ő háza táján a helyzet, de többször említette, hogy nagyon meg van elégedve a kapott szolgáltatás minőségével és sebességével.

Igazság szerint, ha első vagy, akkor tiéd a világ! Ezt ne feledd akkor sem, ha nagy bajban vagy, és lebegjen előtted célként, hogy mindig legyél legalább az elsők között. A keresőoptimalizálás és a Keresőben Első segít majd benne.